Otwieramy z Gusto Cafe

Czyli jak otworzyć kawiarnię w czasach „pandemicznych”?
Niezależnie od tego czy planujesz otworzyć nowy biznes gastronomiczny czy zamknięty lokal, zgodnie z polskim prawem jego działanie jest w pełni legalne.

Jedno jest pewne: w związku z prawie rocznym wyłączeniem kawiarni i restauracji, te najmniejsze już zbankrutowały lub są na skraju bankructwa.
Mam kilku znajomych z branży gastronomicznej z długami rzędu od kilkudziesięciu do kilkuset tysięcy złotych.
Moja opinia co do otwarcia przez rząd w ostatnim czasie sklepów, hipermarketów, kin, a pozostawienia zamkniętych lokali gastronomicznych, w tym kawiarni jest bardzo zła dla polskiej gospodarki.

Wystarczy zadać sobie pytanie, kto jest właścicielem centrów handlowych, znacznej części funkcjonujących w nich sklepów?
Nie chodzi tu raczej o wspieranie polskich przedsiębiorców tylko jak dedukuję, obcego kapitału który ma mocniejszą reprezentację w naszym rządzie…

Wobec powyższego jestem za akcją #OtwieraMy

Jest już wiele lokali gastronomicznych, które otwierają się zgodnie z panującymi przepisami i wygrywają w sądzie bezprawnie nałożone przez Sanepid decyzje i kary.

Zobacz interwencję Posła na Sejm Konrada Berkowicza w Sanepidzie.

Konrad Berkowicz interweniuje w sanepidzie!

Istnieje już wiele sposobów na legalne otwieranie lokalów gastronomicznych.

Wiedz, Właścicielko, Właścicielu
restauracji czy kawiarni, że nie jesteś sam.
Możesz zgłosić się po pomoc prawną oraz wszelkie informacje przez stronę #Otwieramy Niezbędnik Przedsiębiorcy
Jednym ze sposobów w pełni prawnych jest zatrudnienie potencjalnych Klientów na zasadzie testerów swoich posiłków lub napojów ale tych sposobów jest znacznie więcej.

Dlaczego warto uruchomić lokal gastronomiczny teraz

  • Działasz zgodnie z przepisami polskiego prawa,
  • Nie powodujesz większego zagrożenia dla siebie i innych niż hordy konsumentów w hipermarketach czy w kinach,
  • Wspierasz nie tylko swój biznes ale i dziesiątki z nim współpracujących osób i firm – w przypadku kawiarni, np. palarnia kaw,
  • Działasz na rzecz Klientów którzy w znacznej mierze 47%, chcą otwarcia lokali gastronomicznych,
  • Otwierając lokal teraz wyprzedzasz konkurencję (która ma duże sieci lokali, często własnych i przetrwa), przeważnie są to firmy zagraniczne z wysokim kapitałem

Chętnie pomogę Ci w aspekcie szkoleniowym, w zakresie uruchomienia kawiarni oraz marketingowym, późniejszego skutecznego działania na rynku.
Przeszkoliłem kilkuset baristów, pomagałem otwierać kilka kawiarni i bistro w Warszawie.
Więcej o mnie<

Napisz lub zadzwoń,
Przedsiębiorco, nie jesteś sam!
Razem zdziałamy więcej!

Zapraszam do współpracy,
Krzysztof Piotr Wacławek
Tel. 601 201 317


Scroll to Top