Cold Brew – kawa na upały

Ciepło zawitało do Polski, czas na kawowe ochłodzenie!
Poznaj prosty przepis na modną w ostatnich latach Cold Brew.

Podstawowe zalety parzenia kawy na zimno to

  • Natychmiastowe ochłodzenie z dawką kofeiny
  • Mniej goryczy i łagodniejszy smak Twojej ulubionej (Gusto?) Cafe

Przepis na Cold Brew

  1. Zmiel kawę ustawiając młynek na grube zmielenie – podobne do French Press – możesz użyć również jako naczyniem (>> wpis – ze zdjęciem jak zmielić kawę)
  2. Zalej kawę chłodną wodą w proporcji 100 kawy na 400 ml wody
  3. Odstaw do lodówki na 12 godzin
  4. Ciesz się wspaniałym smakiem zimnej Cafe 😉

Jeżeli chcesz nieco ulepszyć swoją kawę,
przeczytaj wpis >>Najlepsza kawa w domu.

Miłego słonecznego dnia!
KaWacławek

Scroll to Top